Met veel genoegen verwelkomen we onze nieuwe ijsmeester, die in de nieuwe schaatshal onze huidige ijsmeester Jan van Rijn gaat vervangen. Hieronder stelt hij zichzelf voor:

Mag ik mij even voorstellen….

Mijn naam is Wiemer Sjoerdsma, en ga per half september 2022 de functie ijsmeester in de ijshal in Leiden vervullen.  Ik ben een geboren en getogen Fries, getrouwd met Lida. Samen hebben we een dochter (Bobbie, 13 jaar).

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Leeuwarden, en uiteraard de elf stedentochten van zeer dichtbij meegemaakt. Op 22-jarige leeftijd ben ik vertrokken naar de randstad en woon inmiddels meer dan 30 jaar in Leiden. Mijn hobby’s zijn autosport, muziek, bouwen/knutselen en creëren van zaken in en rondom het huis.

Na jarenlang bedrijfsleider te zijn geweest bij twee grote winkel organisaties, ben ik in 2008 gestart met mijn eigen klus en montage bedrijf. Begin mei van dit jaar kwam de vacature 1e ijsmeester voorbij in een nieuwsbrief van de schaatshal. Direct enthousiast heb ik een reactie gestuurd waar al snel een uitnodiging uit voortkwam.  De gesprekken met het bestuur van de stichting schaatshal Leiden waren prettig en maakte me nog enthousiaster, en ik ben blij deze functie te mogen vervullen.

Ik vind het een eer, en kan niet wachten om eerst mee te lopen met de huidige ijsmeester Jan van Rijn aan de Vondellaan. Om vervolgens zelfstandig te starten op de nieuwe locatie aan de Voorschoterweg. En kijk er naar uit om in het aankomende half jaar zoveel mogelijk ijssport liefhebbers en verenigingen te ontmoeten en te leren kennen.

Wanneer in 2023 uiteindelijk de nieuwe ijshal opengaat, hoop ik samen met het bestuur en de vele sportieve gebruikers een fantastische tijd tegemoet te gaan in een nieuwe en bijzondere ambiance.

Groet Wiemer Sjoerdsma