Sommige zaken hebben een lange aanlooptijd. Zo ook het Eerste Leidse Open Curling Kampioenschap, dat oorspronkelijk in maart 2020 gepland stond. Er kwam echter een virus om de hoek kijken, dat voor een fikse vertraging zou zorgen. Maar goed, het beleg van Leiden duurde ook veel langer dan de inwoners van de Sleutelstad lief was.

Nu heeft Johan Cruijff niet alleen in klassiekers gespeeld, maar hij heeft ze ook gelanceerd. Zoals deze: “Elk nadeel heb zijn voordeel.”
Dat had hij goed gezien. De hele organisatie was al vastgelegd en degenen, die zich 2 jaar geleden al hadden aangemeld, bleken nog steeds enthousiast, dus niets staat het ELOCK in de weg, dat de komende jaren met de afkortingen TLOCK, DLOCK en VLOCK bekend zal zijn.

De plaats van handeling is de Leidse Schaatshal aan de Vondellaan. Op zondag 27 maart kunt u vanaf half 2 met eigen ogen aanschouwen, hoe beginnelingen het er vanaf brengen bij het schuiven van de curlingstenen. De toegang is geheel gratis. De 24 deelnemende teams bestrijden elkaar om de halve finale te bereiken met de houten blokken van het Eisstockschiessen, dat ook bekend staat als Bavarian curling. Het betreft niet de curlingvorm, die gesponsord wordt door een bekend biermerk, maar het verwijst in het Engels naar Beieren. Eisstockschiessen was en is vooral populair in de Alpenlanden en is ook demonstratiesport geweest bij de Olympische Spelen.

In de halve finale en de finales gaan de curlingstenen het verschil maken. Vooraf hebben alle deelnemers hiermee kunnen oefenen onder leiding van het nationale jeugdteam van de curlingbond. Wie weet staan zij in de toekomst als deelnemers op de Olympische Winterspelen? Met mogelijk deelnemers aan het ELOCK, die over een onverwacht talent blijken te beschikken.
Mis het niet en kom in de kraamkamer van Olympiërs kijken op 27 maart 2022.