Dit seizoen zijn we gestart met Bavarian Curling (Eisstockschiessen). Het spel wordt in principe gespeeld in teams van vier spelers. Twee teams spelen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is dat de teams proberen hun Eisstocken dichterbij de zogeheten Daube (een zwart rubberen puck) te krijgen dan het andere team. Dit kan een team bereiken door de Eisstocken dichtbij de Daube (puck) te spelen, of door een Eisstock van de tegenstander weg te kaatsen. Slechts Eisstocken die binnen het spelveld van 3 x 6 meter liggen zijn geldig.

Eén wedstrijd bestaat uit 6 ronden: per ronde krijgt maar één team punten. Afhankelijk van de positie van de Eisstocken kan een team per ronde maximaal 9 punten behalen. Precisie en vooral teamtactiek bepalen welk team wint. De stenen wegen circa 5 kg. Voor dames en jeugd zijn lichtere Eisstocken aanwezig.

Inmiddels zijn er al ca. 20 clinics gegeven in de afgelopen 3 maanden. We ontvingen een mix van verpleegsters, gemeenteambtenaren, bierbrouwers, artsen, advocaten etc.

Zoek je ook een leuk teamuitje voor jong en oud, kom dan ook eens een clinic Bavarian Curling bij ons volgen.