Dit seizoen zijn we gestart met Bavarian Curling (Eisstockschiessen). Het spel wordt in principe gespeeld in teams van vier spelers. Twee teams spelen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is dat de teams proberen hun Eisstocken dichterbij de zogeheten Daube (een zwart rubberen puck) te krijgen dan het andere team. Dit kan een team bereiken door de Eisstocken dichtbij de Daube (puck) te spelen, of door een Eisstock van de tegenstander weg te kaatsen. Slechts Eisstocken die binnen het spelveld van 3 x 6 meter liggen zijn geldig.

Eén wedstrijd bestaat uit 6 ronden: per ronde krijgt maar één team punten. Afhankelijk van de positie van de Eisstocken kan een team per ronde maximaal 9 punten behalen. Precisie en vooral teamtactiek bepalen welk team wint. De stenen wegen circa 5 kg. Voor dames en jeugd zijn lichtere Eisstocken aanwezig.

Inmiddels zijn er al ca. 20 clinics gegeven in de afgelopen 3 maanden. We ontvingen een mix van verpleegsters, gemeenteambtenaren, bierbrouwers, artsen, advocaten etc.

Zoek je ook een leuk teamuitje voor jong en oud, kom dan ook eens een clinic Bavarian Curling bij ons volgen.

Afgelopen maand hebben de vrijwilligers van de schaatsbaan weer de jaarlijkse BHV cursus gevolgd. Dit is altijd een intensieve dag, waarbij o.a. de EHBO-vaardigheden weer getraind worden, het ontruimingsplan wordt geoefend en brandjes worden geblust.

Na het fiat van de gemeenteraad Leiden op 24 januari 2019, is de dag erop de eerste fase van de aanbesteding gestart. Helaas heeft men dit traject voortijdig moeten stoppen. De gevraagde contractvorm werd door de markt als een te groot risico gezien. Inmiddels heeft er een doorstart plaats gevonden, waarbij er voor een andere contractvorm is gekozen. Dit betekent wel een vertraging van het project met als consequentie dat de huidige baan aan de Vondellaan waarschijnlijk nog een seizoen langer open zal moeten blijven.

Wil je graag leren schaatsen op noren maar je bent niet in de gelegenheid om iedere week op een vast uur te gaan schaatsen dan is dit je kans! Naast de lessen op de maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.15-10.15 uur is er het komend seizoen voor de mensen die overdag geen les kunnen volgen op de donderdagavond een extra inlooples van 19.00-20.00 uur. Er wordt op een prettige manier les gegeven door ervaren trainers!

De kosten voor deze lessen:

  • €6,00 voor een entreekaartje + een leskaartje van €5,00 of
  • €90,- voor een 10 rittenkaart met les