De afgelopen Kerstvakantie hebben weer ruim 1000 kinderen tussen 5 en 15 jaar in de Leidse Schaatshal, schaatslessen gekregen. Iedere werkdag werd weer training gegeven door geoefende trainers, allen vrijwilligers, aan de jeugd. De geoefende schaatsers kregen les op de buitenbaan en de minder geoefende kinderen kregen les op de binnenbaan. Allen verdeeld in groepjes waar gevarieerde oefeningen werden gedaan en gecombineerd met spelletjes. Doel is om de kinderen vertrouwd te maken met het ijs en plezier te beleven aan het schaatsen. Al sinds 2008 worden tijdens de Herfst- Kerst- en Voorjaarsvakantie deze lessen georganiseerd.  Ruim 2000 kinderen genieten hiervan met volle teugen. Laten we hopen dat de 333-meterbaan er toch nog zal komen, wat betekent dat er nog meer kinderen op een nog veiligere grotere baan kunnen schaatsen. De maand januari wordt in een paar gemeenten cruciaal wat betreft de besluitvorming.

Wil je graag leren schaatsen op noren maar je bent niet in de gelegenheid om iedere week op een vast uur te gaan schaatsen dan is dit je kans! Naast de lessen op de maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.15-10.15 uur is er het komend seizoen voor de mensen die overdag geen les kunnen volgen op de donderdagavond een extra inlooples van 19.00-20.00 uur. Er wordt op een prettige manier les gegeven door ervaren trainers! De kosten voor deze lessen:

  • € 5,50 voor een entreekaartje + een leskaartje van € 4,50 of
  • € 85,- voor een 10 rittenkaart met les

In de afgelopen jaren werden er regelmatig curling clinics in onze hal verzorgd door verschillende sportorganisatiebureaus. Dat gebeurde op geïmproviseerde baantjes, meer een soort funcurling. Komend seizoen worden er 5 officiële banen aangelegd en is het ook mogelijk om echte wedstrijden te spelen. In de toekomst willen we curling clinics aan gaan bieden vanuit de schaatshal zelf. Tevens bieden we in het nieuwe seizoen een curlingvereniging de gelegenheid om ijs te huren en hun wedstrijden te spelen.

Voor het geven van een schaatsles tijdens een kinderpartijtje. Deze kunnen worden georganiseerd op zaterdagmiddag van 14.00-15.00uur of op zondagmiddag van 15.15-16.15 uur. Het is de bedoeling om op een speelse manier de schaatssport aan te leren. Er wordt aan de kinderen geadviseerd om combi-noren te huren. Het is een hele prettige samenwerking binnen ons vrijwilligersteam.

Heeft u interesse en wilt u er meer over weten, kunt u contact opnemen met Elly van Goozen: tel. 071-5802466 of per e-mail p.van.goozen1.1@kpnmail.nl