Op zaterdag 6 oktober september gaat de Schaatshal weer open voor het publiek van 14.00-16.00 uur. De toegang is dan slechts 1 euro! Scholen wordt aangeraden om z.s.m. te reserveren als zij het plan hebben om in de komende maanden gebruik te maken van de schaatshal. Kijk in de Agenda op de site voor informatie over schoolvakanties (kinderlessen), evenementen (b.v. de 1000 Rondjes van Leiden) en wedstrijden. Reserveringen gaan als vanouds via Hermien Ravensbergen (scholen: baanhuur@schaatshalleiden.nl) en Elly van Goozen (kinderpartijtjes: kinderpartijtjes@schaatshalleiden.nl). Op de foto ziet u de opbouw van de boarding.

Wil je graag leren schaatsen op noren maar je bent niet in de gelegenheid om iedere week op een vast uur te gaan schaatsen dan is dit je kans! Naast de lessen op de maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.15-10.15 uur is er het komend seizoen voor de mensen die overdag geen les kunnen volgen op de donderdagavond een extra inlooples van 19.00-20.00 uur. Er wordt op een prettige manier les gegeven door ervaren trainers! De kosten voor deze lessen:

  • € 5,50 voor een entreekaartje + een leskaartje van € 4,50 of
  • € 85,- voor een 10 rittenkaart met les

In de afgelopen jaren werden er regelmatig curling clinics in onze hal verzorgd door verschillende sportorganisatiebureaus. Dat gebeurde op geïmproviseerde baantjes, meer een soort funcurling. Komend seizoen worden er 5 officiële banen aangelegd en is het ook mogelijk om echte wedstrijden te spelen. In de toekomst willen we curling clinics aan gaan bieden vanuit de schaatshal zelf. Tevens bieden we in het nieuwe seizoen een curlingvereniging de gelegenheid om ijs te huren en hun wedstrijden te spelen.

Voor het geven van een schaatsles tijdens een kinderpartijtje. Deze kunnen worden georganiseerd op zaterdagmiddag van 14.00-15.00uur of op zondagmiddag van 15.15-16.15 uur. Het is de bedoeling om op een speelse manier de schaatssport aan te leren. Er wordt aan de kinderen geadviseerd om combi-noren te huren. Het is een hele prettige samenwerking binnen ons vrijwilligersteam.

Heeft u interesse en wilt u er meer over weten, kunt u contact opnemen met Elly van Goozen: tel. 071-5802466 of per e-mail p.van.goozen1.1@kpnmail.nl

Wie denkt dat er in de zomer in de schaatshal niets gebeurt vergist zich. Al een aantal jaren wordt in augustus de hal omgetoverd naar een slaapzaal voor honderden studenten ten behoeve van de El Cid week. De studenten waren nog niet verdwenen of de hal werd in beslag genomen door onderzoekers van de TU-Delft. Gedurende twee weken werden er proeven genomen op het gebied van aerodynamica. Wielrenners van Sunweb reden rondjes over de baan, waarbij met lasers en supersnelle camera’s opnames werden gemaakt van de houding en de luchtweerstand. Het is de bedoeling dat in de toekomst dergelijke proeven ook met schaatsers uitgevoerd gaan worden.

De absolute transformatie van de hal vond echter plaats in de maanden juni en juli. De studentenvereniging Augustinus vierde toen hun 125-jarig jubileum met als motto Casanova. De hal werd binnen en buiten omgetoverd in een Venetiaans lustoord, waar het goed toeven was. Voor een impressie zie bijgaande foto’s.

De komende weken worden beslissend of er al dan niet een 333 meter schaatshal komt. Een aantal gemeentes uit de regio heeft toegezegd een bijdrage te willen leveren, een aantal is afgehaakt en een aantal neemt deze weken een beslissing. Vanuit de Stichting zullen we tot het eind blijven strijden voor de 333 meter variant. Volg de lokale pers voor de laatste ontwikkelingen. Wilt u zelf nog een steentje bijdragen, dan kan dit nog steeds via de vele acties op onze speciale website www.333m.nl