Afgelopen winter beleefden we een prachtige natuurijsperiode, waarbij we ook weer op de Kagerplassen konden schaatsen. De keerzijde van de medaille was, dat er 40.000 gewonden waren door valpartijen. Om beter beslagen op het ijs te komen, organiseert de Leidse IJshal op dinsdagavond 26 oktober een natuurijstraining.

Deze avond begint om 20.00 uur. In de districtsruimte wordt een uitleg gegeven over veiligheid op het ijs. Allerlei beschermingsmiddelen worden meegenomen en getoond.
Aansluitend wordt het geleerde in de praktijk gebracht op de ijsvloer in de ijshal. Daarbij komt vallen voor volwassenen aan de orde.

Voorkom blessures door te weten, wat je op natuurijs moet doen en vooral ook moet laten. Geef u dus op voor de natuurijstraining op 26 oktober via secretaris@schaatshalleiden.nl.
De toegangsprijs is € 15,-. Dit is inclusief een kopje koffie en thee en toegang tot de ijsbaan.

Onder het voorbehoud dat er geen belemmerende maatregelen gelden, gaat de Schaatshal op zondag 3 oktober weer open voor het publiek. De hardrijders zijn welkom van 08.15-10.15 uur, het gezinsschaatsen van 10.30-12.30 uur en tenslotte het schaatsen voor publiek van 15.15-17.15 uur. De toegang is dan slechts 1 euro! Een prima gelegenheid om de viering van 3 oktober op een sportieve manier te beleven.

Scholen wordt aangeraden om z.s.m. te reserveren als zij het plan hebben om in de komende maanden gebruik te maken van de schaatshal. Kijk in de Agenda op de site voor informatie over schoolvakanties (kinderlessen), evenementen en wedstrijden.

Reserveringen gaan als vanouds via Hermien Ravensbergen (scholen: baanhuur@schaatshalleiden.nl) en Elly van Goozen (kinderpartijtjes: kinderpartijtjes@schaatshalleiden.nl).

Wil je graag leren schaatsen op noren maar je bent niet in de gelegenheid om iedere week op een vast uur te gaan schaatsen dan is dit je kans! Naast de lessen op de maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09.15-10.15 uur is er het komend seizoen voor de mensen die overdag geen les kunnen volgen op de donderdagavond een extra inlooples van 19.00-20.00 uur. Er wordt op een prettige manier les gegeven door ervaren trainers!

De kosten voor deze lessen:
• € 6,50 voor een entreekaartje + een leskaartje van € 5,50 of
• € 97,50,- voor een 10 rittenkaart met les

Sinds enige tijd biedt de Leidse Schaatshal Bavarian curling aan, dat ook bekend is onder de naam Eisstockschiessen. Het heeft een zekere gelijkenis met curling en jeu-de-boules. De bedoeling van het spel is om als team de ijsstokken zo dicht mogelijk naar de Daube, een puck, over het ijs te laten glijden. Dit kan door zelf zo zuiver mogelijk op de Daube te mikken, of om een Eisstock van de tegenpartij weg te stoten. Als iedereen van beide teams van in principe 4 spelers geweest is, dan worden de punten geteld. De Eisstock, die het dichtst bij de Daube ligt, levert 3 punten op. Voor iedere ijsstok die dichterbij ligt dan die van de tegenstander, komen er nog 2 punten bij. De winnaar krijgt alle punten in deze ronde. In totaal worden er 6 rondes gespeeld met wisselende kansen.

Bavarian curling is een leuke bezigheid voor jong en oud. Het is zeer geschikt voor een uitje voor familie, vrienden of bedrijven. De prijs is € 20,- per persoon met een minimum van 8 personen. Uiteraard is het afhankelijk van de beschikbaarheid van ijs. Er is volop gelegenheid voor een clinic op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur. In overleg zijn er ook nog enkele uren ’s avonds en in het weekeinde beschikbaar.

De medewerkers van de Schaatshal helpen u graag bij het samenstellen van het voor u perfecte arrangement, inclusief of exclusief horeca. Stuur een mail naar bavariancurling@schaatshalleiden.nl en vraag een passende offerte aan die aansluit op uw specifieke wensen.

Graag stellen we je voor aan 2 nieuwe bestuursleden:

Jan Annard

Jan gaat zich bezig houden met de aandachtsgebieden planning, (zomer)verhuur, schaatsschool.

Arie Koppenhol

Arie wordt onze nieuwe penningmeester als opvolger van Michiel ‘t Hart.

Vind je het leuk om bezoekers van de schaatshal te ontvangen en hen van dienst te zijn, dan is hier je kans. Schaatshal Leiden zoekt vrijwilligers, die regelmatig een kassadienst willen verzorgen. Inzet is tijdens de uren dat de schaatshal open is voor het publiek. Indeling in overleg en volgens een vast rooster.

Voor meer informatie, neem contact op met bestuurslid Elly van Goozen, 06 23 63 20 44 of p.van.goozen1.1@kpnmail.nl