Blijft de wisselbeker opnieuw in de stad?

Zaterdag 23 maart verschijnen weer vele jonge shorttrackers uit heel Nederland aan de start tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal. Ook de jeugdleden van IHCL staan weer massaal aan de start. De spectaculaire sport is in Nederland mateloos populair en blijft groeien. De wedstrijd geldt voor Leiden als traditionele afsluiting van het shorttrack-seizoen.

Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) organiseert het toernooi dit jaar alweer voor de 29e keer. De afgelopen jaren groeide de wedstrijd uit tot één van de grootste pupillenwedstrijden van Nederland. Tijdens het toernooi zijn als altijd zowel individueel prijzen te winnen als teamprijzen in de categorie relay. Ook is er de felbegeerde Arie Ravensbergen Bokaal. De wisselbokaal die aan het einde van de dag naar de club gaat met in totaal de meest behaalde punten. De bokaal werd vorig jaar voor het derde jaar op rij gewonnen door de IHCL. Is onze Leidse jeugd op 23 maart opnieuw in staat om de beker in de stad te houden?

Arie Ravensbergen Bokaal

De Arie Ravensbergen Bokaal is een eerbetoon aan de grondlegger van IHCL, Arie Ravensbergen. Bekende toppers van nu, zoals Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt en Lara van Ruijven hebben als kind deelgenomen aan dit landelijke pupillentoernooi.

Naast de pupillenritten wordt voor de allerjongsten tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal altijd een eigen ‘schaatsklas’-competitie georganiseerd. Daarmee kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de shorttrack wedstrijden.

Meedoen met de Arie Ravensbergen Bokaal?

Inschrijven kan nog tot en met 19 maart (24:00 uur) via inschrijven.schaatsen.nl

Iedereen is welkom om te komen kijken op zaterdag 23 maart.
Start wedstrijden: 10:30 uur
Prijsuitreiking: 18:00 uur (door wethouder Paul Dirkse)
Einde: 18:30 uur

IHCL

IHCL is met trots de snelstgroeiende shorttrack club van Nederland. We bestaan dit jaar alweer 40 jaar. Ieder jaar zetten gemotiveerde vrijwilligers zich actief in om de club en de shorttrack-sport in Leiden en omgeving verder te ontwikkelen. De goede prestaties van de Nederlandse toppers en de aandacht die de sport daarmee krijgt, dragen bij aan een stijgend aantal leden.

 

Op de dag van de onderwijsstaking kan er door de jeugd van 10.30-16.00 uur geschaatst worden voor €2,50 p.p.!

Schaatsen zoals vroeger je (groot)ouders het deden. Elegant zwierden ze over de baan en menige schaatsromance is toen ook ontstaan. Afgelopen februari herleefden vroegere tijden en werd er in de schaatshal een clinic schoonrijden gegeven.

De openingstijden voor het publiek in de laatste 2 weken van dit seizoen van zaterdag 9 maart t/m zondag 24 maart 2019 staan nu op onze website. Klik hier voor meer informatie!

Onder het motto op=op kunnen nu tegen sterk gereduceerde prijzen diverse artikelen gekocht worden. Het worden collectors items, dus wees er snel bij. De artikelen zijn te koop aan de kassa tijdens publieksuren.

Sweaters voor €10,-

Caps/mutsen voor €3,-

Zoals uitgebreid in de diverse media is bericht, heeft de gemeenteraad van Leiden op 24 januari 2019 definitief gekozen om een 250 meter schaatsbaan te realiseren. Ondanks vele inspanningen vanuit het bestuur en talloze vrijwilligers is het tot onze grote spijt niet gelukt om de financiering voor een 333 meter baan rond te krijgen. De politieke wil ontbrak met name in de regio. Vanuit het bestuur vinden we het een keuze, die getuigt van het ontbreken van enige visie op de schaatssport in Leiden en de regio.

We willen iedereen bedanken, die het afgelopen jaar via één van de vele acties een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van een nieuwe baan. De obligatielening was specifiek voor de 333 meter en zal derhalve niet geeffectueerd worden. Degenen, die een bijdrage hebben geleverd voor de aanschaf van zonnepanelen, zullen nog door de penningmeester gevraagd worden of hun donatie al dan niet teruggestort moet worden.

De inspanningen zullen er de komende jaren op gericht zijn om de nieuwe hal tot stand te brengen. De eerste fase van de aanbesteding, voorselectie aannemers, is inmiddels gestart. De planning is erop gericht dat er in het seizoen 2021/2022 in de nieuwe hal geschaatst kan worden.