In het nieuwe sportcomplex op de Vliet komt sport bijeen. Één overkoepelend gebouw waarin gezwommen en geschaatst wordt, waarin duurzaamheid centraal staat en mensen samen kunnen zijn. IJshal De Vliet, nu nog druk in aanbouw, zal onder andere de volgende faciliteiten aanbieden: een binnenbaan (30x60m), een verhoogde buitenbaan (250m), een krabbelbaan (45x20m), schaatsverhuur, omkleedruimtes en een horecagelegenheid. Terwijl alle voorbereidingen, zoals lobby in de politiek, vooronderzoeken, financiering, ontwerp etc. meer dan 5 jaar hebben geduurd, vindt de daadwerkelijke bouw plaats in een tijdsbestek van ruim 1,5 jaar. De verwachting is om in 2023 de eerste bezoekers te mogen verwelkomen.

Nieuws

Lees hier meer over de bouw van de nieuwe schaatshal De Vliet.

Foto’s bouw

Bekijk hier foto’s van de bouw van de nieuwe schaatshal De Vliet.

Livestream

Volg hier live via de webcam de bouw van de nieuwe schaatshal De Vliet.

  NIEUWSBRIEF over IJshal De Vliet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om elke maand het laatste nieuws te ontvangen. Kom meer te weten over wat er speelt rondom de nieuwbouw, wees de eerste die hoort over de opening en leer meer over de mogelijkheden voor sport bij IJshal De Vliet. Vergeet niet de nieuwsbrief per e-mail te bevestigen na inschrijven!

SCHRIJF JE IN nieuwsbrief IJshal De Vliet

Over duurzaamheid

Opdrachtgever Gemeente Leiden wil met het nieuwe sportcomplex de uitdaging aangaan om sport toegankelijker en duurzamer te maken. Als inspiratiebron voor andere sportcomplexen en de toekomst van de sport zal het nieuwe sportcomplex energieneutraal worden. Technisch houdt dit in dat de samenwerking tussen zwembad en ijshal verder wordt uitgebreid door het uitwisselen van warmte. In de winter zal de kou van de ijshal en de resterende warmte van het binnenzwembad via de warmtepompen omgezet worden. In de zomer geeft de ijshal juist warmte af, waarmee het buitenbad kan worden verwarmd. Door de installatie van warmte uitwisselende waterpompen is Sportcomplex De Vliet straks energieneutraal. Een thema nu belangrijker dan ooit.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over toepassing van duurzaamheid en de bouw? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Over bezoekers

Het bestuur van Stichting IJshal Leiden kijkt er naar uit om in 2023 de deuren te openen en bezoekers te verwelkomen. De nieuwe IJshal is een plek voor iedereen. Voor bezoekers van de oude Ton Menkenhal, voor recreatieve bezoekers en topsporters. Maar ook kijken wij er naar uit om nieuwe talenten te ontvangen. Schaatsen zorgt voor verbondenheid, vrijheid en inclusiviteit. Zo wordt het nieuwe Sportcomplex een plek waar iedereen van elke discipline zijn sport kan beoefenen met extra aandacht voor de talenten van morgen. Meer weten over sporten bij IJshal De Vliet? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Ondertussen wordt er hard gebouwd aan het nieuwe sportcomplex. De contouren zijn al duidelijk zichtbaar. Terwijl alle voorbereidingen, zoals lobby in de politiek, vooronderzoeken, financiering, ontwerp etc. meer dan 5 jaar hebben geduurd, vindt de daadwerkelijke bouw plaats in een tijdsbestek van ruim 1,5 jaar. Vooralsnog staat de oplevering nog steeds gepland vóór aanvang van…

Inmiddels vordert de bouw van de nieuwe schaatshal gestaag. De heiwerkzaamheden zijn afgesloten en er wordt nu hard gewerkt aan het leggen van de fundamenten. Via onze website is de ontwikkeling realtime te volgen en publiceert de aannemer wekelijks fraaie foto’s van de bouw. Inmiddels is het bestuur ook druk bezig met de voorbereiding van…

Op vrijdag 5 november is het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe combibad en ijshal ‘De Vliet’. Dit startschot bestond uit het heien van een heipaal van bijna 20 meter in de drassige grond aan de oevers van de Vliet. Vele jaren van voorbereiding zijn hier aan voorafgegaan. De lobby voor een…