IJshal De Vliet op de Voorschoterweg in Leiden begint steeds meer zijn volledige vorm te krijgen!

Als je binnenkomt in de nieuwe ijshal, word je omringd door hoge glazen ramen die de wanden vullen. Maar deze ramen dienen niet alleen om de hal een moderne uitstraling te geven. Integendeel, door het daglicht dat erdoorheen komt, ontstaan er verrassende, karakteristieke ruimtes, zoals de vergaderzalen. Het is werkelijk adembenemend om te zien hoe het daglicht de baan verlicht en leven geeft aan de sporthal. Een imposant bouwwerk dat ruimte biedt aan sporters, families en iedereen die van schaatsen houdt.

En er gebeurt nog zoveel meer! Naast het plaatsen van de glazen platen, zijn ook de meeste leidingen in de vloeren inmiddels gelegd. Dat betekent dat het storten van beton kan beginnen, zoals al het geval is bij de krabbelbaan. Dat maakt de ijshal nog robuuster en steviger, wat het schaatsplezier alleen maar ten goede zal komen.

Bij het bouwen van deze ijshal is duidelijk te zien dat de betrokken partijen, waaronder Stichting IJshal Leiden, de Gemeente Leiden, de aangesloten bouwbedrijven, veel inspanning leveren. Ze zijn druk aan het werk om dit project tot een prachtig einde (of eigenlijk begin) te brengen. Voor de gemeenschap wordt het dé plek waar mensen kunnen samenkomen, plezier kunnen hebben en bewegen.

Een paar snelle kiekjes laten al zien hoe de ijshal tot leven komt. Communicatie bureau ‘Maters en Hermsen’ is bezig met het maken van een mooie, professionele impressie video om de voortgang van de nieuwbouw te tonen. We kunnen niet wachten tot De Vliet haar deuren opent en we gezamenlijk kunnen genieten van het schaatsen op deze prachtige ijsbaan. Vooralsnog staat de oplevering nog steeds gepland vóór aanvang van de zomer van 2023.

 

Foto’s door Fred Hermsen en Daniella Moolenaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment: