Nieuwsbrief Schaatshal Leiden | Februari 2017

---
Een nieuwe schaatshal? De spanning stijgt.

Een nieuwe schaatshal? De spanning stijgt.

Na de massale opkomst van de schaatswereld op 15 december op het Stadhuis van Leiden zijn er weer de nodige ontwikkelingen geweest. Vanuit de politiek zijn er tientallen vragen gesteld aan de wethouder. Deze zijn vervolgens in de commissievergadering van 15 januari grotendeels beantwoord. In deze vergadering heeft de wethouder ook toegezegd dat er nu 4 scenario’s uitgewerkt gaan worden: 

• Een variant zwembad/schaatshal

• Een variant zwembad/sporthal (voorkeur van college)

• Een variant sporthal/schaatshal

• Een variant zwembad/schaatshal/sporthal

Deze varianten worden dan inhoudelijk besproken in een commissievergadering in april/mei.
Dan zal naar alle waarschijnlijkheid ( je weet het nooit) duidelijk worden welke variant de voorkeur heeft bij de commissieleden. Deze keuze moet dan op een later tijdstip in de gemeenteraadsvergadering geformaliseerd worden.

Ondertussen gaat de uitwerking van de plannen voor een nieuwe schaatshal gewoon door. Dit project loopt conform planning. Als resultaat van deze onderzoeken ligt er straks een (deel van) het programma van eisen voor een nieuwe hal, een uitgewerkt financieringsvoorstel, inzicht in het energiebeheer incl. uitwisseling energie met zwembad, second opinions op gebied van investering en exploitatie, etc.

Dit betekent dat we bij een positief besluit geen vertraging oplopen en een vliegende start hebben. In de komende weken zullen we naast de uitwerking van de plannen ook veel tijd investeren in de gesprekken met de politieke partijen.

De petitie redijssportleiden is inmiddels door ruim 5000 mensen ondertekend. Deze petitie zal medio maart aan de wethouder worden aangeboden. En heb je de film redijssportleiden nog niet gezien log dan even in op www.schaatshalleiden.nl. De komende weken worden spannend voor het ijs in Leiden.

Wil je nu je steentje bijdragen wordt dan schaatsmaat! Hoe meer schaatsmaten, hoe sterker het signaal naar de politiek! Inschrijven kan via www.iloveleidenonice.nl

---

Schaatslessen in de Voorjaarsvakantie

27 EN 28 FEBRUARI EN 1, 2 EN 3 MAART 2017
Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar

• Op dinsdag 28 februari IS HET LEUK ALS WE ALLEMAAL VERKLEED KOMEN VANWEGE HET CARNAVAL 

• Op vrijdag 3 maart DOEN WE ALS AFSLUITING EEN 11-DORPENTOCHT

De lessen zijn op bovenstaande dagen van 09.00-10.00 uur. Kosten per les € 4,10. Daarna kan je uitschaatsen tot 11.00 uur

Schaatsen te huur in de schaatsshop € 4,50. Eigen schaatsen mag natuurlijk ook en handschoenen en muts zijn verplicht, een helm is nog beter!

---

Aangepaste openingstijden in de laatste twee weken

De openingstijden voor het publiek in de laatste 2 weken van dit seizoen, van zaterdag 4 maart t/m zondag 19 maart 2017, kan je nu bekijken op onze website: https://www.schaatshalleiden.nl/openingstijden/

---