Nieuwsbrief_header_1
Nieuwsbrief Schaatshal Leiden | Juni 2023

Overgang naar nieuwe IJshal: Stand van Zaken

Met een knallend eindfeest op zondag 26 maart hebben we na 47 jaar schaatsplezier de deuren van Schaatshal Leiden op de Vondellaan feestelijk gesloten. Het was een gedenkwaardige afsluiting. Kleintje Pils trad op en DJ André sloot de dag spectaculair af met een knaller. Als je het hebt gemist, kun je een terugblik vinden op onze social media, waar we alle hoogtepunten delen.

Direct de volgende dag zijn we met volle energie aan de slag gegaan om de oude hal leeg te ruimen. Onder leiding van ijsmeesters Jan en Wiemer hebben vrijwilligers bijna alles uit de oude hal verwijderd. We hebben ervoor gezorgd dat belangrijke attributen een nieuw en passend thuis hebben gevonden, onder andere de zamboni en de boarding worden opnieuw ingezet. Al komt dat laatste niet op een ijsbaan, maar op een manege. Joost Juffermans bracht de boarding over en zette hem in elkaar, zie afbeelding. Verder was het veilig affakkelen van het ammoniak de meest uitdagende taak, ook dat is gelukkig succesvol en zonder problemen verlopen. Op 30 april is er definitief afscheid genomen van de oude hal.

Boarding herbruikt bij manege.
Nu wordt er uitgekeken naar de oplevering van de nieuwe ijshal aan de stichting, gepland op 21 juli. Zodra de hal gereed is, wordt er aan de slag gegaan met het testen van de temperaturen en het aanleggen van de allereerste ijsvloer, onder begeleiding van onze nieuwe ijsmeester Wiemer. Onze vrijwilligers zetten zich hard in om in de komende maanden een solide basis te leggen voor het schaatsseizoen. Ondermeer kassamedewerkers en trainers zullen in de komende maanden moeten worden voorbereid op het in gebruiknemen van de nieuwe hal.

Helaas is het moeilijk om op dit moment een kijkje te nemen bij de nieuwe IJshal De Vliet, maar De Vries en Verburg (ontwikkelaar) plaatsen regelmatig nieuwe foto's van de nieuwbouw. Je kunt deze vinden op onze social media of via de link hieronder. Blijf op de hoogte van onze vooruitgang en mis niets van deze opwindende ontwikkeling in schaatsend Leiden!

Vrijwilliger worden!

Zonder vrijwilligers, geen ijshal! Wil jij je liefde voor de hal en plezier in de sport omzetten in meer? Word dan vrijwilliger bij IJshal De Vliet. Er zijn verschillende taken die je kunt doen om de beleving van de nieuwe ijshal te verbeteren. Je vindt de profielen onderaan de pagina 'IJshal De Vliet' op schaatshalleiden.nl.

IJsmeesters - Trainers - Gastvrouw/heer - Toezichthouder

En als leuke bonus mogen vrijwilligers gratis gebruik maken van de schaatsfaciliteiten.

IJsmeester gezocht

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde ijsmeester voor onze splinternieuwe ijshal. Als ijsmeester ben je verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van de perfecte ijsbaanomstandigheden, zodat schaatsliefhebbers van alle leeftijden kunnen genieten van een optimale schaatservaring. Let op, de functie is voor een vaste medewerker.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden op het gloednieuwe sportcomplex 'De Vliet', dat momenteel in aanbouw is en naar verwachting eind september 2023 gereed zal zijn. Deze moderne faciliteit zal een duurzame accommodatie worden, uitgerust met de nieuwste technologieën. Als je ervaring hebt met techniek en een passie hebt voor het leveren van hoogwaardige schaatsomstandigheden, dan nodigen we je graag uit voor een kenningsmakingsgesprek.

Als ijsmeester bij IJshal De Vliet krijg je de kans om deel uit te maken van een dynamisch team van vrijwilligers en een essentiële rol te spelen in het bevorderen van schaatsplezier en -veiligheid. Wacht niet langer en sluit je aan! En wie weet verwelkomen we jou binnenkort als onze nieuwe ijsmeester.

Nieuwe website en social media

Wil je niets missen? Vergeet ons dan niet te volgen op social media. Onze nieuwe kanalen zijn makkelijk te vinden door te zoeken op IJshal De Vliet. Vanaf heden zullen we onder deze nieuwe naam meer informatie delen over de oplevering en opening van de nieuwe ijshal.

facebook linkedin instagram 

Hoe dichter we bij de opening komen, hoe dichter we bij de publicatie van de nieuwe ijshaldevliet.nl website komen. In de toekomst zul je alle informatie, ook tickets, vinden op onze website. In het nieuwe seizoen hoef je dus niet meer in de rij te staan, maar kun je straks vanuit huis tickets en abonnementen bestellen. Dan hoef jij alleen nog maar aan je schaatsen te denken! Op de website komt ook informatie te staan over evenementen, zaalverhuur en leuke activiteiten die je in IJshal De Vliet kunt doen. Meer informatie volgt binnenkort!
facebook twitter instagram 
Nieuwsbrief_Footer_1
Email Marketing Powered by MailPoet